Forskel mellem versioner af "Røver Hegn"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Oprettede siden med "Hele Nyrup Hegn optræder undertiden med navnet "Røver Hegn" på enkelte ældre kort omkring år 1800.")
 
(Kategori tilføjet)
 
(3 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Hele [[Nyrup Hegn]] optræder undertiden med navnet "Røver Hegn" på enkelte ældre kort omkring år 1800.
+
Hele [[Nyrup Hegn]] optræder undertiden med navnet "Røver Hegn" på enkelte ældre kort omkring år 1800. Området var berygtet, og navnet skyldes, at tatere i tidligere tider levede af at røve forbipasserende. I den sydvestlige del lå [[Røverporten]], som er indgangen fra [[Kongevejen gennem Nyrup Hegn | den gamle kongevej]] og videre til den del, som går gennem Nyrup Hegn og som man kan se bevarede brudstykkker af. I den del af skoven lå også [[Røvermose]]. En del af moseområdet var '''Lille Røverdam''', der i midten af 1700-tallet var en sø.
 +
 
 +
===Litteratur===
 +
[https://bibliotek.dk/work/pid/870970-basis:42065269?scrollToEdition=true Gunnar Bergsten: Skovene omkring Helsingør. Helsingør Kommunes Museer, 1999.]
 +
 
 +
[[Kategori: Skove]]

Nuværende version fra 20. maj 2024, 12:23

Hele Nyrup Hegn optræder undertiden med navnet "Røver Hegn" på enkelte ældre kort omkring år 1800. Området var berygtet, og navnet skyldes, at tatere i tidligere tider levede af at røve forbipasserende. I den sydvestlige del lå Røverporten, som er indgangen fra den gamle kongevej og videre til den del, som går gennem Nyrup Hegn og som man kan se bevarede brudstykkker af. I den del af skoven lå også Røvermose. En del af moseområdet var Lille Røverdam, der i midten af 1700-tallet var en sø.

Litteratur

Gunnar Bergsten: Skovene omkring Helsingør. Helsingør Kommunes Museer, 1999.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.