Forskel mellem versioner af "Havnepladsen"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
(Links indsat)
 
(3 mellemliggende versioner af 2 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
  
 
* 3000 Helsingør
 
* 3000 Helsingør
* Navngivet af Helsingør Byråd i 1980. Tidligere hed den Toldbodpladsen.
+
* Navngivet af Helsingør Byråd i 1980. Tidligere hed den [[Toldbodpladsen]].
* Fra forretningsdrivende i Brostræde var indkommet et andragende om at den del af Brostræde, der ligger overfor  Toldkammeret, må blive kaldt "Toldbodpladsen", idet denne gadestrækning almindeligvis ikke opfattes som en del af Brostræde, Hvilket giver anledning til en del fejltagelser. Sagen har cirkuleret blandt byrådets medlemmer. Og på mødet den 12. december 1918 vedtoges med 14 stemmer at imødekomme andragendet, således at gadestrækningen kaldes "Toldbodpladsen".
+
* Pladsen ved [[Helsingør Havn]] og [[Helsingør Station]] har altid været byens ankomststed. Oprindelig lå pladsen ud til stranden. Ud fra pladsen opstod [[Strandgade]]. Her byggedes efterhånden havnekontoret og pakhuse. Senere kom hoteller og restauranter til.
Historie
+
* Landets flotteste jernbanestation blev her bygget af  arkitekterne [http://denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Kunst_og_kultur/Arkitektur/Arkitekt/N.P.C._Hols%C3%B8e N.P.C. Holsøe] og [https://da.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Wenck Heinrich Wenck] i 1891. På pladsen står Hamlet og Ofelia og byder de ankommende rejsende velkommen til Helsingør. De to skulpturer blev skabt af kunstnere Rudolph Tegner (1873-1950).
* Se Toldbodpladsen.  
+
 
 +
* Fra forretningsdrivende i [[Brostræde]] blev i 1918 indgivet et andragende om, at den del af Brostræde, der ligger umiddelbart foran  [[Toldkammeret]], må blive kaldt "Toldbodpladsen", idet denne gadestrækning almindeligvis ikke opfattes som en del af Brostræde, hvilket  kunne give anledning til en del fejltagelser. På et møde den 12. december 1918 vedtog Byrådet med 14 stemmer at imødekomme andragendet.
  
  

Nuværende version fra 23. aug 2022, 09:22

  • 3000 Helsingør
  • Navngivet af Helsingør Byråd i 1980. Tidligere hed den Toldbodpladsen.
  • Pladsen ved Helsingør Havn og Helsingør Station har altid været byens ankomststed. Oprindelig lå pladsen ud til stranden. Ud fra pladsen opstod Strandgade. Her byggedes efterhånden havnekontoret og pakhuse. Senere kom hoteller og restauranter til.
  • Landets flotteste jernbanestation blev her bygget af arkitekterne N.P.C. Holsøe og Heinrich Wenck i 1891. På pladsen står Hamlet og Ofelia og byder de ankommende rejsende velkommen til Helsingør. De to skulpturer blev skabt af kunstnere Rudolph Tegner (1873-1950).
  • Fra forretningsdrivende i Brostræde blev i 1918 indgivet et andragende om, at den del af Brostræde, der ligger umiddelbart foran Toldkammeret, må blive kaldt "Toldbodpladsen", idet denne gadestrækning almindeligvis ikke opfattes som en del af Brostræde, hvilket kunne give anledning til en del fejltagelser. På et møde den 12. december 1918 vedtog Byrådet med 14 stemmer at imødekomme andragendet.


Havnepladsen
Havnepladsen
Havnepladsen 23/4 1974. Foto: Anne-Sofie Rubæk
Havnepladsen 2/8 1974. Foto: Anne-Sofie Rubæk
Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.