Forskel mellem versioner af "Rostgaardsstenen"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Linje 1: Linje 1:
 
Damgaarden, Mørdrupvej 96 i Mørdrup.
 
Damgaarden, Mørdrupvej 96 i Mørdrup.
Stenen er indfældet i Damgaardens gavl mod Mørdrupvej af gårdens daværende ejer – antagelig i 1880’erne.
+
Stenen er indfældet i den ene af Damgaardens gavle mod Mørdrupvej af gårdens daværende ejer – antagelig i 1880’erne.
 
Natursten med indskriften: Jens Rostgaard 1691.
 
Natursten med indskriften: Jens Rostgaard 1691.
Stenen var oprindelig placeret i et stengærde på Damgaardens jorder mellem Nordbanen og Kongevejen, og skal antagelig ses som en markering af Krogerups ejerskab af Mørdrup landsby – i lighed med lignende sten ved andre af Krogerups tilliggender. Ældre kort over arealerne mellem Nordbanen og Kongevejen viser eksistensen af en "Rostgårds Dam" på dette sted. Stenen kan oprindelig have stået i tilknytning hertil.
+
Stenen var oprindelig placeret i et stengærde på Damgaardens jorder mellem Nordbanen og Kongevejen, og skal antagelig ses som en markering af Krogerups ejerskab af Mørdrup landsby – i lighed med lignende sten ved andre af Krogerups tilliggender. Ældre kort over arealerne mellem Nordbanen og Kongevejen viser eksistensen af en "Rostgårds Dam" på dette sted, hvor Damgaarden senere fik sine jorder. Stenen kan meget tænkeligt have stået i tilknytning hertil.
 +
 
 +
Stenen er i dag beskyttet af en tinglyst klausul, der fastslår, at den ikke må fjernes fra sin nuværende placering.
  
  
 
[[Category:Monumenter]]
 
[[Category:Monumenter]]

Versionen fra 19. apr 2008, 20:49

Damgaarden, Mørdrupvej 96 i Mørdrup. Stenen er indfældet i den ene af Damgaardens gavle mod Mørdrupvej af gårdens daværende ejer – antagelig i 1880’erne. Natursten med indskriften: Jens Rostgaard 1691. Stenen var oprindelig placeret i et stengærde på Damgaardens jorder mellem Nordbanen og Kongevejen, og skal antagelig ses som en markering af Krogerups ejerskab af Mørdrup landsby – i lighed med lignende sten ved andre af Krogerups tilliggender. Ældre kort over arealerne mellem Nordbanen og Kongevejen viser eksistensen af en "Rostgårds Dam" på dette sted, hvor Damgaarden senere fik sine jorder. Stenen kan meget tænkeligt have stået i tilknytning hertil.

Stenen er i dag beskyttet af en tinglyst klausul, der fastslår, at den ikke må fjernes fra sin nuværende placering.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.