Forskel mellem versioner af "Stenhøj ved Horneby"

 
(2 mellemliggende versioner af en bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Tæt på ejendommen ”Stenhøjgård” ca. 1 km. vest for Horneby ligger resterne af en oprindelig langdysse af anselige dimensioner, '''”Stenhøj”''' . Langdysse-tomten har målene 38 x 11 m. og fremstår i dag med ca. 2 m. højde og har oprindelig været et af de største anlæg af sin slags i lokalområdet. I højen findes huller efter formentlig 4 oprindelige gravkamre, 2 i højens midte og 1 i hver ende. En oprindelig randstensklæde er i dag helt forsvundet. Området fremstår bevokset. ”Stenhøj” blev fredet 1990.
+
Tæt på ejendommen ”Stenhøjgaard” ca. 1 km. vest for [[Horneby]] ligger resterne af en oprindelig langdysse af anselige dimensioner, '''”Stenhøj”''' . Langdysse-tomten har målene 38 x 11 m. og fremstår i dag med ca. 2 m. højde og har oprindelig været et af de største anlæg af sin slags i lokalområdet. I højen findes huller efter formentlig 4 oprindelige gravkamre, 2 i højens midte og 1 i hver ende. En oprindelig randstensklæde er i dag helt forsvundet. Området fremstår i dag bevokset. ”Stenhøj” blev fredet 1990.
  
[[Kategori:Fortidsminder]]
+
[[Kategori:Fortidsminder|Horneby-dysser]]

Nuværende version fra 14. apr 2008, 18:46

Tæt på ejendommen ”Stenhøjgaard” ca. 1 km. vest for Horneby ligger resterne af en oprindelig langdysse af anselige dimensioner, ”Stenhøj” . Langdysse-tomten har målene 38 x 11 m. og fremstår i dag med ca. 2 m. højde og har oprindelig været et af de største anlæg af sin slags i lokalområdet. I højen findes huller efter formentlig 4 oprindelige gravkamre, 2 i højens midte og 1 i hver ende. En oprindelig randstensklæde er i dag helt forsvundet. Området fremstår i dag bevokset. ”Stenhøj” blev fredet 1990.