Forskel mellem versioner af "Snekkerstenen"

(Siden blev oprettet: '''Snekkerstenen''' er navnet på den store stenblok, som er efterladt af isen på kysten nord for Kystens Perle, ud for det gamle skel mellem Helsingør købstad og oplandet. T...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Snekkerstenen''' er navnet på den store stenblok, som er efterladt af isen på kysten nord for Kystens Perle, ud for det gamle skel mellem Helsingør købstad og oplandet. Til stenen er knyttet en del sagn, der lader stenen have forbindelse til vikingetidens skibsfart. Uomtvisteligt er det dog, at stenen har lagt navn til den langt senere fiskerbebyggelse syd herfor.
+
'''Snekkerstenen''' er navnet på den store stenblok, en såkaldt vandreblok, som er efterladt af istidens bræer på kysten nord for Kystens Perle, ud for det gamle skel mellem Helsingør købstad og oplandet. Til stenen er knyttet en del sagn, der lader stenen have forbindelse til vikingetidens skibsfart. Hvorvidt stenen virkelig er blevet brugt som opankringssted for vikingetidens fartøjer, er dog et åbent spørgsmål. Uomtvisteligt er det dog, at stenen har lagt navn til den langt senere fiskerbebyggelse, der opstod ved kysten umiddelbart syd herfor.
  
 
[[Kategori:Geologi]]
 
[[Kategori:Geologi]]

Versionen fra 23. maj 2008, 20:11

Snekkerstenen er navnet på den store stenblok, en såkaldt vandreblok, som er efterladt af istidens bræer på kysten nord for Kystens Perle, ud for det gamle skel mellem Helsingør købstad og oplandet. Til stenen er knyttet en del sagn, der lader stenen have forbindelse til vikingetidens skibsfart. Hvorvidt stenen virkelig er blevet brugt som opankringssted for vikingetidens fartøjer, er dog et åbent spørgsmål. Uomtvisteligt er det dog, at stenen har lagt navn til den langt senere fiskerbebyggelse, der opstod ved kysten umiddelbart syd herfor.