Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Helsingør og Omegn

Fra Helsingør Leksikon
Version fra 5. mar 2012, 19:21 af HelsingorAdmin (diskussion | bidrag) HelsingorAdmin (diskussion | bidrag) (Siden blev oprettet: En kreds af jævne borgere og håndværkere i Helsingør dannede i 1887 '''Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Helsingør og Omegn'''. Det foregik i et lokale på Stengade...)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Skift til:navigering, søgning

En kreds af jævne borgere og håndværkere i Helsingør dannede i 1887 Selskabet De Danske Forsvarsbrødre for Helsingør og Omegn.

Det foregik i et lokale på Stengade 2. Her fandtes et lille lokale, der populært kaldtes »Melsækken« (sammenhæng med Cathrine Mølle?). Den første selskabelige sammenkomst fandt sted den 13. marts med foredrag af oberstløjtnant N. P. Jensen.

Der blev afholdt en ekstraordinær generalforsamling den 29. april 1887. Formand blev kedelsmed Philip Christensen, farver Larsen, kroejer Lindahl, oversergent Frederiksen, vognmand Willumsen, inspektør Jensen og værtshusholder Larsen blev valgt som medlemmer af bestyrelsen.

Efter denne generalforsamling modtog bestyrelsen 68,48 kroner fra foreningens damer til en fanefond.

Foreningens første fane kostede 200 kroner og blev malet af malermester Stade, og allerede i august skulle fanen ud at luftes, idet der den 21. august blev arrangeret en fodtur med musik og fane i spidsen til Egebæksvang, og den 7. september skulle selskabet hilse på dronning Louise på Fredensborg.

Kontingentet blev fastlagt 50 øre om måneden, og der var dækning til såvel sygekasse, begravelseskasse, understøttelseskasse, alderdomspension og administration, der alene tog tretten øre.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.