Forskel mellem versioner af "Sødehøj ved Nyrup"

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning
Linje 1: Linje 1:
På det højtliggende areal øst for Nyrup landsby - helt op mod Nyrup Hegn - lå oprindelig en gravhøj med navnet '''"Sødehøj"'''. Højens eksistens dokumenteres af markbogsoplysninger og af udskiftningskort for Nyrup by 1788. Højen, der formentlig har været en gravhøj fra ældre broncealder, er i dag overpløjet, og der findes ingen fundoplysninger.  
+
På det højtliggende areal øst for [[Nyrup]] landsby - helt op mod Nyrup Hegn - lå oprindelig en gravhøj med navnet '''"Sødehøj"'''. Højens eksistens dokumenteres af markbogsoplysninger og af udskiftningskort for Nyrup by 1788. Højen, der formentlig har været en gravhøj fra ældre broncealder, er i dag overpløjet, og der findes ingen fundoplysninger.  
  
 
===Litteratur===
 
===Litteratur===

Versionen fra 14. apr 2008, 16:55

På det højtliggende areal øst for Nyrup landsby - helt op mod Nyrup Hegn - lå oprindelig en gravhøj med navnet "Sødehøj". Højens eksistens dokumenteres af markbogsoplysninger og af udskiftningskort for Nyrup by 1788. Højen, der formentlig har været en gravhøj fra ældre broncealder, er i dag overpløjet, og der findes ingen fundoplysninger.

Litteratur

Kresten Tommerup: "På sporet af ukendte oldtidshøje ved Nyrup". "Egebækken" nr. 42, 2007.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.