Forskel mellem versioner af "Sødehøj ved Nyrup"

Linje 1: Linje 1:
På det højtliggende areal øst for [[Nyrup]] landsby - helt op mod Nyrup Hegn - lå oprindelig en gravhøj med navnet '''"Sødehøj"'''. Højens eksistens dokumenteres af markbogsoplysninger og af udskiftningskort for Nyrup by 1788. Højen, der formentlig har været en gravhøj fra ældre broncealder, er i dag overpløjet, og der findes ingen fundoplysninger.  
+
På det højtliggende areal øst for [[Nyrup]] landsby - helt op mod [[Nyrup Hegn]] - lå oprindelig en gravhøj med navnet '''"Sødehøj"'''. Højens eksistens dokumenteres af markbogsoplysninger og af udskiftningskort for Nyrup by 1788. Højen, der formentlig har været en gravhøj fra ældre broncealder, er i dag overpløjet, og der findes ingen fundoplysninger.  
  
 
===Litteratur===
 
===Litteratur===

Versionen fra 14. apr 2008, 18:56

På det højtliggende areal øst for Nyrup landsby - helt op mod Nyrup Hegn - lå oprindelig en gravhøj med navnet "Sødehøj". Højens eksistens dokumenteres af markbogsoplysninger og af udskiftningskort for Nyrup by 1788. Højen, der formentlig har været en gravhøj fra ældre broncealder, er i dag overpløjet, og der findes ingen fundoplysninger.

Litteratur

Kresten Tommerup: "På sporet af ukendte oldtidshøje ved Nyrup". "Egebækken" nr. 42, 2007.