Forskel mellem versioner af "Rostgaards Kilde"

Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Rostgaards_Kilde.jpg|right|thumb|250px|Rostgaards Kilde - Klik for et større billede]]På Strandvejen mellem nr. 380 B og C i [[Espergærde]] ses '''Rostgaards Kilde'''. Stenkummen som fødes af kildevand fra en kilde i kystskrænten ovenfor er opsat til minde om Fr. Rostgaard og hustru Conradine Revenfeldt til [[Krogerup]] i 1741. Opsætningen skal ydermere ses som et i rækken af stenmindesmærker, der skal markere Krogerups ejerskab af området.
+
[[Billede:Rostgaards_Kilde.jpg|right|thumb|250px|Rostgaards Kilde - Klik for en større gengivelse]]På Strandvejen mellem nr. 380 B og C i [[Espergærde]] ses '''Rostgaards Kilde'''. Stenkummen som fødes af kildevand fra en kilde i kystskrænten ovenfor er opsat til minde om Fr. Rostgaard og hustru Conradine Revenfeldt til [[Krogerup]] i 1741. Opsætningen skal ydermere ses som et i rækken af stenmindesmærker, der skal markere Krogerups ejerskab af området.
  
 
Der er en latinsk indskrift på siderne af kummen samt slægtsvåbene på frontpartiet.   
 
Der er en latinsk indskrift på siderne af kummen samt slægtsvåbene på frontpartiet.   

Versionen fra 9. jan 2008, 22:01

Fil:Rostgaards Kilde.jpg
Rostgaards Kilde - Klik for en større gengivelse
På Strandvejen mellem nr. 380 B og C i Espergærde ses Rostgaards Kilde. Stenkummen som fødes af kildevand fra en kilde i kystskrænten ovenfor er opsat til minde om Fr. Rostgaard og hustru Conradine Revenfeldt til Krogerup i 1741. Opsætningen skal ydermere ses som et i rækken af stenmindesmærker, der skal markere Krogerups ejerskab af området.

Der er en latinsk indskrift på siderne af kummen samt slægtsvåbene på frontpartiet. Sydsidens indskrift: ROSTGAARDVS LYMPHAM HANC ET REVENFELDA MINISTRANT Nordsidens indskrift: IPSOS CHRISTIE RIGA FONTE PERRENIS AQVAE 1741

Den latinske indskrift er blevet oversat til: Rostgaard og Revenfeld skænker hermed Vandet i Haab om i det Hinsides at få skænket Livets Vand.

Eksterne links

Artikel på Borger- og Grundejerforeningen for Espergærde og Snekkerstens hjemmeside http://www.borger-foreningen.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=9

Litteratur

Henrik Gullaksen: Løst og fast om Rostgaards Kilde i Espergærde. Espergærde, 1985. 14 sider.