Forskel mellem versioner af "Oldtidsgrav ved Mørdrup"

Linje 1: Linje 1:
Omkring 1985 påvistes eksistensen af en mulig oldtidshøj i et lille grusgravsområde ved Aa. Louis Hansens Allé nord for Mørdrupvej i [[Mørdrup]]/Espergærde, på et område, der tidligere hørte under "[[Busserupgaard]]" på den modsatte side af Nordbanen. I jordoverfladen på den træbevoksede højs markante top ses flere store flade sten (overliggere?), og på bakkens nordside udmundingen af en mulig stensat gang – måske ind til en oprindelig jættestue. Anlægget er ikke nærmere undersøgt og betegnes derfor som ”muligt ødelagt megalitanlæg”, formentlig fra sidste del af yngre stenalder (for ca. 5.000 år siden).
+
Omkring 1985 påvistes eksistensen af en mulig oldtidshøj i et lille grusgravsområde ved Aa. Louis Hansens Allé nord for Mørdrupvej i [[Mørdrup]]/Espergærde, på et område, der tidligere hørte under "[[Busserupgaard]]" på den modsatte side af Nordbanen. Højen blev registreret 2003. I jordoverfladen på den træbevoksede højs markante top ses flere store flade sten (overliggere?), ligesom der omkring højen ligger flere større sten (rester af randsten?) og på bakkens nordside udmundingen af en mulig stensat gang – måske ind til en oprindelig jættestue. Anlægget er ikke nærmere undersøgt og præget af senere grusgravning omkring højen. Det betegnes derfor som ”muligt ødelagt megalitanlæg”, formentlig stammende fra sidste del af yngre stenalder (for ca. 5.000 år siden).
  
 
===Litteratur:===
 
===Litteratur:===

Versionen fra 22. apr 2008, 09:58

Omkring 1985 påvistes eksistensen af en mulig oldtidshøj i et lille grusgravsområde ved Aa. Louis Hansens Allé nord for Mørdrupvej i Mørdrup/Espergærde, på et område, der tidligere hørte under "Busserupgaard" på den modsatte side af Nordbanen. Højen blev registreret 2003. I jordoverfladen på den træbevoksede højs markante top ses flere store flade sten (overliggere?), ligesom der omkring højen ligger flere større sten (rester af randsten?) og på bakkens nordside udmundingen af en mulig stensat gang – måske ind til en oprindelig jættestue. Anlægget er ikke nærmere undersøgt og præget af senere grusgravning omkring højen. Det betegnes derfor som ”muligt ødelagt megalitanlæg”, formentlig stammende fra sidste del af yngre stenalder (for ca. 5.000 år siden).

Litteratur:

Kresten Tommerup: ”Glimt fra Oldtidsdage”. ”Egebækken” nr. 43, 2007.