Forskel mellem versioner af "Ny gravhøj i Espergærde"

 
Linje 1: Linje 1:
I forbindelse med lokalplanlægning forud for opførelse af bebyggelsen ”Sct. Georgs Have” ved Idrætsvej i [[Espergærde]] opdagedes 1995 rester af et hidtil ganske upåagtet oldtidsminde for enden af Sct. Georgs Vej – på arealet direkte foran Sct. Georgsgårdens hovedbygning. Anlægget, der omfatter en tydelig høj med en omkreds på ca. 13 m. samt en samling af store sten, kan formentlig dateres til bondestenalder (dyssetid), dvs. for noget over 5.000  år siden. Anlægget er under kraftig nedslidning, idet det benyttes som legeplads for derværende institutioner. Af samme grund er fortidsmindet anbefalet til beskyttende fredning.
+
[[Billede:Elverhøjen.jpg|right|thumb|Foto 2007 af "Elverhøjen" for enden af Sct. Georgsvej i Espergærde.]]
 +
I forbindelse med lokalplanlægning forud for opførelse af bebyggelsen ”Sct. Georgs Have” ved Idrætsvej i [[Espergærde]] opdagedes 1995 rester af et hidtil ganske upåagtet oldtidsminde for enden af Sct. Georgs Vej – på arealet direkte foran Sct. Georgsgårdens hovedbygning. Anlægget, der omfatter en tydelig høj med en omkreds på ca. 13 m. samt en samling af store sten, kan formentlig dateres til bondestenalder (dyssetid), dvs. for noget over 5.000  år siden. Anlægget er under kraftig nedslidning, idet det benyttes som legeplads for derværende institutioner, hvoraf en har taget navnet "Elverhøj". Af samme grund er fortidsmindet anbefalet til beskyttende fredning.
  
 
===Litteratur:===
 
===Litteratur:===

Nuværende version fra 16. apr 2008, 12:04

Foto 2007 af "Elverhøjen" for enden af Sct. Georgsvej i Espergærde.

I forbindelse med lokalplanlægning forud for opførelse af bebyggelsen ”Sct. Georgs Have” ved Idrætsvej i Espergærde opdagedes 1995 rester af et hidtil ganske upåagtet oldtidsminde for enden af Sct. Georgs Vej – på arealet direkte foran Sct. Georgsgårdens hovedbygning. Anlægget, der omfatter en tydelig høj med en omkreds på ca. 13 m. samt en samling af store sten, kan formentlig dateres til bondestenalder (dyssetid), dvs. for noget over 5.000 år siden. Anlægget er under kraftig nedslidning, idet det benyttes som legeplads for derværende institutioner, hvoraf en har taget navnet "Elverhøj". Af samme grund er fortidsmindet anbefalet til beskyttende fredning.

Litteratur:

Kresten Tommerup: ”Glimt fra Oldtidsdage”. ”Egebækken” nr. 43, 2007.