Forskel mellem versioner af "Mindesten for H.C. Thomsen"

(Litteratur: Kategori indsat)
(Navn rettet)
Linje 1: Linje 1:
 
[[Billede:MindestenThomsenweb.jpg|right|thumb|Mindesten for H.C. Thomsen]]
 
[[Billede:MindestenThomsenweb.jpg|right|thumb|Mindesten for H.C. Thomsen]]
Stenen står i Snekkersten ud for det tidligere [[Hotel Kystens Perle]] på Strandvejen 130. Den blev rejst den 04.09.1946 til minde om kroejer [[Hans Christian Thomsen]] og hans arbejde i forbindelse med modstandsbevægelsen under Danmarks besættelse 1940-45. Fra marts 1943 ejede og drev han[[Snekkersten Kro]], som lagde lokaler til organiseringen af de illegale ruter til Sverige med transporter af flygtninge over Øresund. "[[Helsingør Syklub]]", kaldet '''"Syklubben"''', var den største og bedst organiserede af disse grupper. I  den ene ende af kroen holdt modstandsfolkene til, og i den anden ende opholdt folk fra Gestapo sig.  
+
Stenen står i Snekkersten ud for det tidligere [[Hotel Kystens Perle]] på Strandvejen 130. Den blev rejst den 04.09.1946 til minde om kroejer [[Henry Christian Thomsen]] og hans arbejde i forbindelse med modstandsbevægelsen under Danmarks besættelse 1940-45. Fra marts 1943 ejede og drev han[[Snekkersten Kro]], som lagde lokaler til organiseringen af de illegale ruter til Sverige med transporter af flygtninge over Øresund. "[[Helsingør Syklub]]", kaldet '''"Syklubben"''', var den største og bedst organiserede af disse grupper. I  den ene ende af kroen holdt modstandsfolkene til, og i den anden ende opholdt folk fra Gestapo sig.  
  
 
Stenen, der er hentet fra en grusgrav i markerne tilhørende [[Borupgaard]], blev rejst på tre-årsdagen for de første transporter.
 
Stenen, der er hentet fra en grusgrav i markerne tilhørende [[Borupgaard]], blev rejst på tre-årsdagen for de første transporter.

Versionen fra 1. okt 2018, 08:16

Mindesten for H.C. Thomsen

Stenen står i Snekkersten ud for det tidligere Hotel Kystens Perle på Strandvejen 130. Den blev rejst den 04.09.1946 til minde om kroejer Henry Christian Thomsen og hans arbejde i forbindelse med modstandsbevægelsen under Danmarks besættelse 1940-45. Fra marts 1943 ejede og drev hanSnekkersten Kro, som lagde lokaler til organiseringen af de illegale ruter til Sverige med transporter af flygtninge over Øresund. "Helsingør Syklub", kaldet "Syklubben", var den største og bedst organiserede af disse grupper. I den ene ende af kroen holdt modstandsfolkene til, og i den anden ende opholdt folk fra Gestapo sig.

Stenen, der er hentet fra en grusgrav i markerne tilhørende Borupgaard, blev rejst på tre-årsdagen for de første transporter.

På stenen står:

Flygtningenes modige hjælper H.C. Thomsen * 18.09.1906 i Thisted, † 04.12.1944 i Neuengamme

Litteratur

Birger Mikkelsen: -for anstændighedens skyld. Helsingør, 1994