Forskel mellem versioner af "Mørdrupvej 87"

Linje 1: Linje 1:
'''Nathansens Hus''': Den lille gulkalkede ejendom på Mørdrupvej 87 i [[Mørdrup]] stammer fra 1911, hvor forfatteren Henri Nathansen - kendt først og fremmest for skuespillet "Indenfor Murene" - efter et længere ferieophold på [[Busserupgaard]] lidt nord for Mørdrup erhverver en byggegrund af det konsortium, der udstykker dele af Kjersgaards jorder langs Mørdrupvej. Efterfølgende går Nathansen i gang med at opføre sit eget hus på den langstrakte og stærkt kuperede grund. De følgende år - mens byggeriet står på - opholder Nathansen og hans hustru sig flere steder i nabolaget - Skibstrup 1813 og Snekkersten 1814. Husbyggeriet afsluttes i 1915, og blandt de første gæster, som Henri Nathansen inviterer til at komme på besøg hos sig i Mørdrup, er kritikeren Georg Brandes. Henri Nathansen står som ejer af huset på Mørdrupbakken frem til 1933.
+
'''Nathansens Hus''': Den lille gulkalkede ejendom på Mørdrupvej 87 i [[Mørdrup]] stammer fra 1911, hvor forfatteren Henri Nathansen - kendt først og fremmest for skuespillet "Indenfor Murene" - efter et længere ferieophold på [[Busserupgaard]] lidt nord for Mørdrup erhvervede en byggegrund af det konsortium, der var gået i gang med at udstykke dele af Kjærsgaards jorder langs Mørdrupvej. Efterfølgende gik Nathansen i gang med at opføre sit eget hus på den langstrakte og stærkt kuperede grund. De følgende år - mens byggeriet stod på - opholdt Nathansen og hans hustru sig flere steder i nabolaget - i Skibstrup 1913 og Snekkersten 1914. Husbyggeriet afsluttedes i 1915, og blandt de første gæster, som Henri Nathansen inviterede til at komme på besøg hos sig i Mørdrup, var kritikeren Georg Brandes. Henri Nathansen stod som ejer af huset på Mørdrupbakken frem til 1933.
  
 
===Litteratur===
 
===Litteratur===

Versionen fra 18. maj 2008, 13:20

Nathansens Hus: Den lille gulkalkede ejendom på Mørdrupvej 87 i Mørdrup stammer fra 1911, hvor forfatteren Henri Nathansen - kendt først og fremmest for skuespillet "Indenfor Murene" - efter et længere ferieophold på Busserupgaard lidt nord for Mørdrup erhvervede en byggegrund af det konsortium, der var gået i gang med at udstykke dele af Kjærsgaards jorder langs Mørdrupvej. Efterfølgende gik Nathansen i gang med at opføre sit eget hus på den langstrakte og stærkt kuperede grund. De følgende år - mens byggeriet stod på - opholdt Nathansen og hans hustru sig flere steder i nabolaget - i Skibstrup 1913 og Snekkersten 1914. Husbyggeriet afsluttedes i 1915, og blandt de første gæster, som Henri Nathansen inviterede til at komme på besøg hos sig i Mørdrup, var kritikeren Georg Brandes. Henri Nathansen stod som ejer af huset på Mørdrupbakken frem til 1933.

Litteratur

Kresten Tommerup: Mosebyen - Registrant for Mørdruip landsby, 1986.