Forskel mellem versioner af "Kohavegaard"

Linje 1: Linje 1:
'''Kohavegaard''' i den vestlige udkant af [[Mørdrup]] landsby er ikke en af de oprindelige gårde i landsbyen, men gården opstår i forlængelse af landsbyudskiftningen sidst i 1700-tallet, i første omgang som et mindre husmandssted knyttet til det stadig eksisterende gamle hus på Mørdrupvej 126, direkte op mod Nordbanen. Først senere i 1800-tallet etableres der regulære bygninger på stedet, hvor gården ligger i dag. Ejendommen, hvorfra der i dag drives et fritidslandbrug med hestepension m.v., blev udsat for en voldsom brand i 1932, og det eksisterende stuehus er opført umiddelbart herefter. Den vinkelret på stuehuset liggende staldbygning er opført i grundmur i slutningen af 1800-tallet og en større længe i forlængelse af stuehuset mod nord er resultatet af en større ombygning af en tidligere ladebygning på stedet. Lidt fra gården er der for nogle år tilbage rejst en stor ridehal.
+
'''Kohavegaard''' i den vestlige udkant af [[Mørdrup]] landsby er ikke en af de oprindelige gårde i landsbyen, men gården opstår i forlængelse af landsbyudskiftningen sidst i 1700-tallet, i første omgang som et mindre husmandssted knyttet til det stadig eksisterende gamle hus på Mørdrupvej 126, direkte op mod Nordbanen. Først senere i 1800-tallet etableres der regulære bygninger på stedet, hvor gården ligger i dag. Ejendommen, hvorfra der i dag drives et fritidslandbrug med hestepension m.v., blev udsat for en voldsom brand i 1932, og det eksisterende stuehus er opført umiddelbart herefter. Den vinkelret på stuehuset liggende staldbygning er oprindelig, opført i grundmur i slutningen af 1800-tallet, og en større længe (hestestald) i forlængelse af stuehuset mod nord er resultatet af en større ombygning af en tidligere ladebygning på stedet. Lidt fra gården er der for nogle år tilbage rejst en stor ridehal.
  
 
===Litteratur:===
 
===Litteratur:===

Versionen fra 13. maj 2008, 12:00

Kohavegaard i den vestlige udkant af Mørdrup landsby er ikke en af de oprindelige gårde i landsbyen, men gården opstår i forlængelse af landsbyudskiftningen sidst i 1700-tallet, i første omgang som et mindre husmandssted knyttet til det stadig eksisterende gamle hus på Mørdrupvej 126, direkte op mod Nordbanen. Først senere i 1800-tallet etableres der regulære bygninger på stedet, hvor gården ligger i dag. Ejendommen, hvorfra der i dag drives et fritidslandbrug med hestepension m.v., blev udsat for en voldsom brand i 1932, og det eksisterende stuehus er opført umiddelbart herefter. Den vinkelret på stuehuset liggende staldbygning er oprindelig, opført i grundmur i slutningen af 1800-tallet, og en større længe (hestestald) i forlængelse af stuehuset mod nord er resultatet af en større ombygning af en tidligere ladebygning på stedet. Lidt fra gården er der for nogle år tilbage rejst en stor ridehal.

Litteratur:

Kresten Tommerup: Mosebyen – Registrant for Mørdrup Landsby, 1986.