Forskel mellem versioner af "Klostermose"

Linje 1: Linje 1:
'''Klostermose''' er det gamle navn på det langstrakte sø- og mosedrag, der strakte sig øst-vest mellem Kongevejen og Gurrevej i den vestligste del af Helsingør overdrev. Moseområdet gennemskæres i dag af Klostermosevej og har endvidere givet navn til [[Klostermosegaard]] og [[Klostermosegaard Teglværk]], i sin tid et af landets største. Endnu får man et vist indtryk af mosens oprindelige karakter på strækningen vest for Klostermosevej, hvor mosen er omkranset af den lille [[Klostermose Skov]].
+
'''Klostermose''' er det gamle navn på det langstrakte sø- og mosedrag, der strakte sig øst-vest mellem Kongevejen og Gurrevej i den vestligste del af Helsingør overdrev. Moseområdet gennemskæres i dag af omfartsvejen Klostermosevej og har endvidere givet navn til [[Klostermosegaard]] og [[Klostermosegaard Teglværk]], i sin tid et af landets største. Endnu får man et vist indtryk af mosens oprindelige karakter på strækningen vest for Klostermosevej, hvor mosen er omkranset af den lille [[Klostermose Skov]].
  
 
[[Kategori:Moser og enge]]
 
[[Kategori:Moser og enge]]

Versionen fra 3. maj 2008, 14:15

Klostermose er det gamle navn på det langstrakte sø- og mosedrag, der strakte sig øst-vest mellem Kongevejen og Gurrevej i den vestligste del af Helsingør overdrev. Moseområdet gennemskæres i dag af omfartsvejen Klostermosevej og har endvidere givet navn til Klostermosegaard og Klostermosegaard Teglværk, i sin tid et af landets største. Endnu får man et vist indtryk af mosens oprindelige karakter på strækningen vest for Klostermosevej, hvor mosen er omkranset af den lille Klostermose Skov.