Forskel mellem versioner af "Højgruppe i Bøtterup"

Linje 1: Linje 1:
På begge sider af Gurre Å direkte øst og nord for landsbyen Bøtterup (op mod Havreholm) viser ældre kort med tydelig markering, at der oprindelig lå hele 30-40 oldtidshøje, så langt den tætteste koncentration af gravhøje, vi kender i hele kommunen. Højenes eksistens blev påvist o. 1990, og i 2003 blev en del af dem registreret i sognebeskrivelsen for Tikøb sogn (SB nr. 78-83). Store dele af arealet, hvor højene i sin tid har ligget, er i dag udlagt som golfbane. Der foreligger ikke umiddelbart nogle fundoplysninger og dermed kan det heller ikke afgøres, hvilken type oldtidsminder, vi har med at gøre, ligesom vi ikke er i stand til entydigt at datere anlæggene. Enkelte af højene kan vi dog sætte navne på: ”Blåhøj” (vest for Bøtterup), ”Ormehøj” (nordøst for Bøtterup) og ”Blodhøj” (øst for Bøtterup – nærmere Bistrup).
+
På begge sider af Gurre Å direkte øst og nord for landsbyen Bøtterup (op mod Havreholm) viser ældre kort med tydelig markering, at der oprindelig lå hele 30-40 oldtidshøje, så langt den tætteste koncentration af gravhøje, vi kender i hele kommunen. Højenes eksistens blev påvist o. 1990, og i 2003 blev en del af dem registreret. Store dele af arealet, hvor højene i sin tid har ligget, er i dag udlagt som golfbane. Der foreligger ikke umiddelbart nogle fundoplysninger og dermed kan højene heller ikke entydigt dateres. Enkelte af højene kan vi dog sætte navne på: '''”Blåhøj”''' (vest for Bøtterup), '''”Ormehøj”''' (nordøst for Bøtterup) og '''”Blodhøj”''' (øst for Bøtterup – nærmere Bistrup).
  
 
[[Kategori:Fortidsminder]]
 
[[Kategori:Fortidsminder]]

Versionen fra 13. apr 2008, 11:45

På begge sider af Gurre Å direkte øst og nord for landsbyen Bøtterup (op mod Havreholm) viser ældre kort med tydelig markering, at der oprindelig lå hele 30-40 oldtidshøje, så langt den tætteste koncentration af gravhøje, vi kender i hele kommunen. Højenes eksistens blev påvist o. 1990, og i 2003 blev en del af dem registreret. Store dele af arealet, hvor højene i sin tid har ligget, er i dag udlagt som golfbane. Der foreligger ikke umiddelbart nogle fundoplysninger og dermed kan højene heller ikke entydigt dateres. Enkelte af højene kan vi dog sætte navne på: ”Blåhøj” (vest for Bøtterup), ”Ormehøj” (nordøst for Bøtterup) og ”Blodhøj” (øst for Bøtterup – nærmere Bistrup).