Forskel mellem versioner af "Gravrøse i Reerstrup"

(Siden blev oprettet: Tæt øst for ”Grønnegård”, den sydligste af de to gårde i Reerstrup landsby ved Kongevejen mod Fredensborg, ligger på toppen af et naturligt højdedrag en gravrøse fra...)
 
 
(En mellemliggende version af en bruger ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Tæt øst for ”Grønnegård”, den sydligste af de to gårde i Reerstrup landsby ved Kongevejen mod Fredensborg, ligger på toppen af et naturligt højdedrag en gravrøse fra bronce- eller jernalder. Røsen har en diameter på 15 m. og stadig en højde i dag på op mod et par m., og den er væsentligst opbygget af håndstore sten. Gravrøsen blev 1884 beskrevet af Vilh. Boye som ”en gravhøi, der imidlertid ved anlæg af gange og anden fordærvelig udsmykning er blevet berøvet sit oprindelige omfang”. Der foreligger ingen oplysninger om fund på stedet, som blev fredet 1942.
+
Tæt øst for ”Grønnegaard”, den sydligste af de to gårde i [[Reerstrup]] landsby ved Kongevejen mod Fredensborg, ligger på toppen af et naturligt højdedrag en gravrøse fra bronce- eller jernalder. Røsen har en diameter på 15 m. og stadig en højde i dag på op mod et par m., og den er væsentligst opbygget af håndstore sten. Gravrøsen blev 1884 beskrevet af Vilh. Boye som ”en gravhøi, der imidlertid ved anlæg af gange og anden fordærvelig udsmykning er blevet berøvet sit oprindelige omfang”. Der foreligger ingen oplysninger om fund på stedet, som blev fredet 1942.
  
 
[[Kategori:Fortidsminder|Reerstrup-dysser]]
 
[[Kategori:Fortidsminder|Reerstrup-dysser]]

Nuværende version fra 14. apr 2008, 18:57

Tæt øst for ”Grønnegaard”, den sydligste af de to gårde i Reerstrup landsby ved Kongevejen mod Fredensborg, ligger på toppen af et naturligt højdedrag en gravrøse fra bronce- eller jernalder. Røsen har en diameter på 15 m. og stadig en højde i dag på op mod et par m., og den er væsentligst opbygget af håndstore sten. Gravrøsen blev 1884 beskrevet af Vilh. Boye som ”en gravhøi, der imidlertid ved anlæg af gange og anden fordærvelig udsmykning er blevet berøvet sit oprindelige omfang”. Der foreligger ingen oplysninger om fund på stedet, som blev fredet 1942.