Forskel mellem versioner af "Genforeningsmonument - Helsingør"

Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Genforeningssten.jpg|right|thumb|Genforeningsmonumentet i Helsingør]]På hjørnet af [[Herluf Trolles Vej]] og [[Kongevejen]] står Helsingørs '''Genforeningsmonument'''. Initiativtager og giver var direktør Frederik Hansen, som ønskede at rejse et synligt minde om Sønderjyllands [http://da.wikipedia.org/wiki/Genforeningen/ genforening] med resten af Danmark i 1920. Obelisken er af sandsten og står på en sokkel af granit. Monumentet er udført af sten- og billedhugger A. Chr. Sørensen, Fiolgade efter tegninger af arkitekt C. Krøier. Afsløringen fandt sted den 8. maj 1921. På soklen står: Modersmaalets stærke Baand drog dig ud af fremmed Haand. Hierter, der i Troskab lue, Mod, som Døden ei kan kue. Slutter Kreds og staar fast, alle danske Mænd. Til Minde om Genforeningen 15. Juni 1920.
+
[[Billede:Genforeningssten.jpg|right|thumb|Genforeningsmonumentet i Helsingør]]På hjørnet af [[Herluf Trolles Vej]] og [[Kongevejen]] står Helsingørs '''Genforeningsmonument'''. Initiativtager og giver var direktør Frederik Hansen, som ønskede at rejse et synligt minde om Sønderjyllands genforening med resten af Danmark i 1920. Obelisken er af sandsten og står på en sokkel af granit. Monumentet er udført af sten- og billedhugger A. Chr. Sørensen, Fiolgade efter tegninger af arkitekt C. Krøier. Afsløringen fandt sted den 8. maj 1921. På soklen står: Modersmaalets stærke Baand drog dig ud af fremmed Haand. Hierter, der i Troskab lue, Mod, som Døden ei kan kue. Slutter Kreds og staar fast, alle danske Mænd. Til Minde om Genforeningen 15. Juni 1920.
  
 
[[Kategori:Monumenter]]
 
[[Kategori:Monumenter]]

Versionen fra 25. apr 2008, 08:52

Genforeningsmonumentet i Helsingør
På hjørnet af Herluf Trolles Vej og Kongevejen står Helsingørs Genforeningsmonument. Initiativtager og giver var direktør Frederik Hansen, som ønskede at rejse et synligt minde om Sønderjyllands genforening med resten af Danmark i 1920. Obelisken er af sandsten og står på en sokkel af granit. Monumentet er udført af sten- og billedhugger A. Chr. Sørensen, Fiolgade efter tegninger af arkitekt C. Krøier. Afsløringen fandt sted den 8. maj 1921. På soklen står: Modersmaalets stærke Baand drog dig ud af fremmed Haand. Hierter, der i Troskab lue, Mod, som Døden ei kan kue. Slutter Kreds og staar fast, alle danske Mænd. Til Minde om Genforeningen 15. Juni 1920.