Linje 11: Linje 11:
  
 
<frontbox position="left" title="Ugens artikel">
 
<frontbox position="left" title="Ugens artikel">
'''Herluf Trolles Vej''' er opkaldt efter den danske søhelt Herluf Trolle (1516-1565). Herluf Trolles Vej var oprindelig adgangsvej til Helsingør Station, som inden åbningen af Kystbanen lå på Trækbanen - Helsingør Boligselskabs kontor i Boliggården er den gamle stationsbygning. Vejen er placeret lige ud for midten af bygningen og var også dengang kantet med træer.
+
'''Kronborg Fløde Is''' kom på markedet i 1937 og omfattede tillige A/S Magarinefabriken Kronborg, der havde til huse i Bjergegade 27. På et tidspunkt lå der ud mod gaden et lille udsalg, som senere blev inddraget, da fabrikken blev udvidet omkring 1960. Kronborg Føde Is var en succes fra starten, takket være fabrikkens dynamiske direktør Sørensen, og blev kendt over hele Nordsjælland i skarp konkurrence med Frederiksborg Fløde Is og Hellerup Is (senere opkøbt af Premier Is). I 1963 blev Kronborg Fløde Is opkøbt af Frisko, som en tid vænnede befolkningen til centraliseringstanken ved at lade Kronborg-navnet indgå i varemærket.  
[[Herluf Trolles Vej|Læs ugens artikel...>>]]
+
[[Kronborg Fløde Is|Læs ugens artikel...>>]]
 
</frontbox>
 
</frontbox>
  
 
<frontbox position="right" title="Ved du noget andet eller mere?">
 
<frontbox position="right" title="Ved du noget andet eller mere?">
Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon for hele Helsingør Kommune. Alle har mulighed for at bidrage med en ny artikel eller en tilføjelse, evt. en rettelse til en artikel, som allerede findes. Og billeder er altid en god ide. Klik på Hjælp og læs mere om hvor nemt det er.
+
Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon for hele Helsingør Kommune. Alle har mulighed for at bidrage med en ny artikel, en tilføjelse eller en rettelse til en artikel, som allerede findes. Og billeder er altid en god ide. Klik på Hjælp og læs hvor nemt det er.
 
[[Hjælp:Hjælp|Hjælp]]
 
[[Hjælp:Hjælp|Hjælp]]
 
</frontbox>
 
</frontbox>

Versionen fra 4. apr 2008, 22:14

Slå op alfabetisk

a-b-c-d-e-f-g-h-i-j-k-l-m-n-o-p-q-r-s-t-u-v-w-x-y-z-æ-ø-å

Ugens artikel

Kronborg Fløde Is kom på markedet i 1937 og omfattede tillige A/S Magarinefabriken Kronborg, der havde til huse i Bjergegade 27. På et tidspunkt lå der ud mod gaden et lille udsalg, som senere blev inddraget, da fabrikken blev udvidet omkring 1960. Kronborg Føde Is var en succes fra starten, takket være fabrikkens dynamiske direktør Sørensen, og blev kendt over hele Nordsjælland i skarp konkurrence med Frederiksborg Fløde Is og Hellerup Is (senere opkøbt af Premier Is). I 1963 blev Kronborg Fløde Is opkøbt af Frisko, som en tid vænnede befolkningen til centraliseringstanken ved at lade Kronborg-navnet indgå i varemærket. Læs ugens artikel...>>

Ved du noget andet eller mere?

Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon for hele Helsingør Kommune. Alle har mulighed for at bidrage med en ny artikel, en tilføjelse eller en rettelse til en artikel, som allerede findes. Og billeder er altid en god ide. Klik på Hjælp og læs hvor nemt det er. Hjælp