Forskel mellem versioner af "Christian V's sten"

(Siden blev oprettet: Christian V's sten - Klik for en større gengivelseVed bådepladsen i Snekkersten ud for Strandvejen nr. 200 ligger '''Christian V's...)
 
Linje 1: Linje 1:
[[Billede:Christian V sten.jpg|thumb|right|Christian V's sten - Klik for en større gengivelse]]Ved bådepladsen i Snekkersten ud for Strandvejen nr. 200 ligger '''Christian V's sten''' - en natursten med Christian V's kronede monogram og årstallet 1682. Tidligere antagelser om at stenen enten skulle være sat som minde om et skibsforlis på stedet, som en erindring om et kongeligt besøg, som et minde over at Chr.V skænkede et stykke jord til begravelsesplads her eller at Chr.V netop i 1682 lod landet matrikulere – er næppe rigtige. Stenen skal i stedet ses som en markering af Krogerups ejendomme – idet Krogerup her ejede ejendommen kaldet Fiskerboden (senere omdøbt til Paulinelyst). Stenen er flyttet i 1909 fra en lidt sydligere placering til den nuværende.
+
[[Billede:Christian V sten.jpg|thumb|200px|right|Christian V's sten - Klik for en større gengivelse]]Ved bådepladsen i [[Snekkersten]] ud for Strandvejen nr. 200 ligger '''Christian V's sten''' - en natursten med Christian V's kronede monogram og årstallet 1682. Tidligere antagelser om at stenen enten skulle være sat som minde om et skibsforlis på stedet, som en erindring om et kongeligt besøg, som et minde over at Chr.V skænkede et stykke jord til begravelsesplads her eller at Chr.V netop i 1682 lod landet matrikulere – er næppe rigtige. Stenen skal i stedet ses som en markering af Krogerups ejendomme – idet [[Krogerup]] her ejede ejendommen kaldet Fiskerboden (senere omdøbt til Paulinelyst). Stenen er flyttet i 1909 fra en lidt sydligere placering til den nuværende.
  
 
[[Kategori:Monumenter]]
 
[[Kategori:Monumenter]]

Versionen fra 7. jan 2008, 20:52

Fil:Christian V sten.jpg
Christian V's sten - Klik for en større gengivelse
Ved bådepladsen i Snekkersten ud for Strandvejen nr. 200 ligger Christian V's sten - en natursten med Christian V's kronede monogram og årstallet 1682. Tidligere antagelser om at stenen enten skulle være sat som minde om et skibsforlis på stedet, som en erindring om et kongeligt besøg, som et minde over at Chr.V skænkede et stykke jord til begravelsesplads her eller at Chr.V netop i 1682 lod landet matrikulere – er næppe rigtige. Stenen skal i stedet ses som en markering af Krogerups ejendomme – idet Krogerup her ejede ejendommen kaldet Fiskerboden (senere omdøbt til Paulinelyst). Stenen er flyttet i 1909 fra en lidt sydligere placering til den nuværende.