Carsten Bo

Version fra 6. maj 2012, 08:29 af Eva Stennicke (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)

(2005) (Singer-Songwriter/Rock) (Helsingør)

Carsten Bo

Carsten Bo er forfatter og sangskriver, tidligere lokalpolitiker og medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Siden 2005 har han turneret med sin akustiske guitar i Danmark, Sverige og Norge som rocktroubadour - ofte flankeret af Steffen Qwist, også på guitar.

Carsten Bo begyndte at spille guitar som 11 årig og allerede som 12 årig i 1970 blev han hyret som frontmand i det veletablerede lokale rockband 40 i Feber, hvor de øvrige medlemmer alle var en 8 – 10 år ældre. Året efter begyndte Carsten Bo selv at skrive tekster og musik og inden længe skrev han alt materialet til bandet i en alder af kun 13 år.

Siden da har Carsten Bo spillet i et hav af bands – bl.a. Herbie & The Heartbeats og Mænd i Blåt og samtidig skrevet tekst og musik til en lang række danske kunstnere såsom Kim Larsen, Stig Møller og Anne Grete.

De mange år i rockbranchen har afstedkommet at Carsten Bo har mere end 25 udgivelser bag sig – dels alene og med sine egne bands, men også sammen med andre danske kunstnere som Lars Lilholth, Allan Olsen, Poul Dissing, Niels Hausgaard og mange flere.

Carsten Bo modtog i 1993 LO´s store Kulturpris på 100.000 kr. for sine sange og han har to gange været indstillet til en Grammy. Den ene for årets danske pop-hit (Jeg vil ha´ dig - 1992) og den anden for årets bedste danske tekst (Manifestet - 1990).

Derudover er Carsten Bo den mest repræsenterede forfatter og komponist i arbejdersangbogen hvilket aldrig tidligere sket for en nulevende forfatter eller komponist.

carstenbo.com

Facebook