Forskel mellem versioner af "Badminton"

 
Linje 64: Linje 64:
 
* Kilder: 1) Badminton Danmark. 2) Wikipedia
 
* Kilder: 1) Badminton Danmark. 2) Wikipedia
  
[[Kategori: Sportsgrene]]
+
[[Kategori: Sport]]

Nuværende version fra 24. maj 2020, 18:16

1. Badminton i Helsingør

2. Badmintonspillets historie

3. Badmintonspillets organisering i Danmark


I Helsingør kommune har eksisteret og eksisterer stadig mange klubber og foreninger, som har bl. a. har badminton på programmet.


1. Badminton i Helsingør


Helsingør Badminton Klub


Espergærde Badminton


Hornbæk Badminton


Badminton Tikøb


Badminton Kvistgård


Snekkersten Badmintonklub


Helsingør Firma Idræt


Lokal-Motion


2. Badmintonspillets historie

  • Sporten har angiveligt rødder tilbage til det gamle Grækenland og en række lande i Østen. Den moderne udgave kan spores til Indien, hvor britiske soldater i 1860'erne tog en børneleg til sig, der gik ud på at holde en fjerbold i luften med en ketsjer. Soldaterne tilføjede et net, og dermed var badminton født.
  • Den første badmintonklub Bath Badminton Club, blev stiftet i 1877. I 1893 nedskrev det engelske badminton forbund et regelsæt, der stort set svarer til nutidens.


3. Badmintons organisering i Danmark

  • Badminton Danmark er det specialforbund under Danmarks Idrætsforbund, der organiserer og varetager interesser for badmintonsporten som konkurrenceidræt på højeste plan. Sammen med DGI Badminton arbejder Badminton Danmark for idrættens udbredelse på alle niveauer og i alle aldersgrupper.
  • Badminton Danmark blev stiftet den 15. januar 1930 af Skovshoved, Københavns BK, Neyes BK, Helsingør Badminton Klub, Stubbekøbing IF og Roskilde BK under titlen Dansk Badminton Union. Forbundet skiftede kort efter navn til Dansk Badminton Forbund, Samme år blev forbundet en del af Danmarks Idrætsforbund (DIF).  • Kilder: 1) Badminton Danmark. 2) Wikipedia