Forskel mellem versioner af "Abellund"

 
Linje 1: Linje 1:
Abellund er en af de fem gårde i Bistrup by. Gården lå oprindeligt i selve Bistrup, men flyttede ud på arealerne nord for landsbyen i 1802, efter at udskiftningen havde omfordelt jordene. Derved kom gården til at ligge centralt i sine jorder. Gården er opkaldt efter den første selvejer, Jacob Güntelberg Abel, som ejede gården 1802-09. Indtil 1918 blev gården drevet som en traditionel gård, men med direktør Carl Witzkes overtagelse, blev gården en "[[københavnergård]]". Gården blev bygget omog stuehuset fuldstændig moderniseret. I 1937 brændte gården imidlertid og først derefter opførtes de nuværende bygninger. Ejendommen har siden 1980 tilhørt Jan Meulengracht, der fortsat driver landbrug på gården.
+
Abellund er en af de fem gårde i Bistrup by. Gården lå oprindeligt i selve Bistrup, men flyttede ud på arealerne nord for landsbyen i 1802, efter at udskiftningen havde omfordelt jordene. Derved kom gården til at ligge centralt i sine jorder. Gården er opkaldt efter den første selvejer, Jacob Güntelberg Abel, som ejede gården 1802-09. Indtil 1918 blev gården drevet som en traditionel gård, men med direktør Carl Witzkes overtagelse, blev gården en "[[københavnergård]]". Gården blev bygget om og stuehuset fuldstændig moderniseret. I 1937 brændte gården imidlertid og først derefter opførtes de nuværende bygninger. Ejendommen har siden 1980 tilhørt Jan Meulengracht, der fortsat driver landbrug på gården.
 
[[Kategori: Gårde]]
 
[[Kategori: Gårde]]

Nuværende version fra 25. apr 2008, 10:51

Abellund er en af de fem gårde i Bistrup by. Gården lå oprindeligt i selve Bistrup, men flyttede ud på arealerne nord for landsbyen i 1802, efter at udskiftningen havde omfordelt jordene. Derved kom gården til at ligge centralt i sine jorder. Gården er opkaldt efter den første selvejer, Jacob Güntelberg Abel, som ejede gården 1802-09. Indtil 1918 blev gården drevet som en traditionel gård, men med direktør Carl Witzkes overtagelse, blev gården en "københavnergård". Gården blev bygget om og stuehuset fuldstændig moderniseret. I 1937 brændte gården imidlertid og først derefter opførtes de nuværende bygninger. Ejendommen har siden 1980 tilhørt Jan Meulengracht, der fortsat driver landbrug på gården.