Forskel mellem versioner af "Østerbæk"

(Siden blev oprettet: '''Østerbæk''' er det ene af Hornbæk-egnens to større vandløb. Østerbæk har sit udspring i vådområderne ved Knudemose nordvest for Nygaard og løber i en st...)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Østerbæk''' er det ene af [[Hornbæk]]-egnens to større vandløb. Østerbæk har sit udspring i vådområderne ved [[Knudemose]] nordvest for [[Nygaard]] og løber i en stort set lige linie mod nordvest gennem [[Saunte]] Overdrev og syd om Saunte landsby, gennem [[Stenstrup]]s jorder, hvorefter vandløbet svinger mod nord til udløb i Øresund mellem Hornbæk by og [[Hornbæk Plantage]]. På en del af strækningen danner Østerbæk skel mellem Sauntes og [[Horserød]]s ejerlav.
+
'''Østerbæk''' er det ene af [[Hornbæk]]-egnens to større vandløb. Østerbæk har sit udspring i vådområderne ved [[Knudemose]] nordvest for [[Nygaard]] og løber i en stort set lige linie mod nordvest gennem [[Saunte]] Overdrev og syd om Saunte landsby, gennem [[Stenstrup]]s jorder, hvorefter vandløbet svinger mod nord til udløb i Øresund mellem Hornbæk by og [[Hornbæk Plantage]]. På en del af strækningen danner Østerbæk skel mellem Sauntes og [[Horserød]]s ejerlav. På store dele af forløbet er Østerbæks forløb betinget af istidsformationen [[Horneby Ås]].
  
 
[[Kategori:Vandløb]]
 
[[Kategori:Vandløb]]

Versionen fra 23. maj 2008, 20:17

Østerbæk er det ene af Hornbæk-egnens to større vandløb. Østerbæk har sit udspring i vådområderne ved Knudemose nordvest for Nygaard og løber i en stort set lige linie mod nordvest gennem Saunte Overdrev og syd om Saunte landsby, gennem Stenstrups jorder, hvorefter vandløbet svinger mod nord til udløb i Øresund mellem Hornbæk by og Hornbæk Plantage. På en del af strækningen danner Østerbæk skel mellem Sauntes og Horserøds ejerlav. På store dele af forløbet er Østerbæks forløb betinget af istidsformationen Horneby Ås.