Snekkersten Børnehjem

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

Ejendommen på Snekkersten Stationsvej 13 er opført som børnehjem i år 1900 af Vilhelmine Heise, kaldet Ville Heise. Bygningen var hendes tredje i Snekkersten-området. Desuden havde hun opført det såkaldt "Officershjem" på Strandvejen (tæt ved Stubbedamsvej) og det såkaldte "Damehjem" (nabo til børnehjemmet). Alle tre var en del af et omfattende privat socialfilantropisk arbejde som Ville Heise havde kastet sig over efter at hendes mand, komponisten Peter Heise, døde i en ung alder. Børnehjemmet blev i starten drevet af Ville Heise selv, men blev senere overtaget af Københavns Kommune.

Huset var indrettet med bolig til forstanderinden samt sovesale til børnene. Desuden var der badeværelser, undervisningslokaler samt spisesal. Børnene, der boede der, var placeret af Københavns Kommune, f.eks. fordi den ene af forældrene var døde, eller fordi forældrene af forskellige grunde ikke kunne/magtede at passe børnene. De skolepligtige børn gik i skole på Snekkersten Skole. Det øvrige personale var indkvarteret i et hus ved det såkaldte Benbrækkerstræde (en sti, der går fra Grønnegangen til Strandvejen).

Børnehjemmet nedlagdes i 1968 og bygningen stod derefter tom i næsten 6 år. Derefter indrettet til tegnestue. I 1978 overtog Allan Holmgren bygningen, der først fik status af skolehjem, derpå kursusvirksomhed.

Det var ikke alle børn, der syntes om opholdet der. Læs f.eks. Aggi Jensen: "Baggårdsbørn har også drømme". Heri har hun et afsnit om sit ophold på Snekkersten Børnehjem - det er barsk læsning.

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.