Lindegaardens Købmandshandel

Lindegaardens købmandshandel fotograferet i 1950'erne inden udvidelsen.

I 1920'erne oprettede Jørgen Petersen en købmandshandel på hjørnet af Stokholmsvej og Lindevej i Mørdrup (postdistrikt Espergærde). Forretningen blev drevet som en blandet købmandsforretning, d.v.s. både kolonial, brændsel, isenkram m.v.

Senere blev forretningen udlejet til andre købmænd, men det var først fra 1943 at der for alvor igen kom gang i forretningen. Det var en ung kommis fra Strandborg købmandsforretning, Otto Engelbrecht Jensen, som blev den nye købmand. Foruden den medhjælpende hustru, Grethe Jensen, havde butikken både en kommis, en lærling, en kvindelig medhjælper samt et par bybude.

Midt i 1960'erne ombyggede Engelbrecht Jensen forretningen til en selvbetjeningsbutik, og det lille brød- og mælkeudsalg, der havde haft til huse i fløjen mod Lindevej, blev nedlagt og lokalet inddraget til købmandsbutik.

Efter 35 års virke som købmand lukkede butikken i marts 1979. Det lykkedes ikke at finde nogen, der ville overtage butikken og i stedet blev lokalerne udlejet til sagførerkontor. Ca 20 år senere blev lokalerne indrettet til boligformål.

Litteratur

Kjeld Damgaard: "Lindegaardens Købmandshandel" i "Egebækken" nr. 46m juni 2009.