Grøndalsgaard

Fra Helsingør Leksikon
Skift til:navigering, søgning

Grøndalsgaard i Tibberup blev nedrevet i 1969, men var indtil da en af Tibberups oprindelige gårde.

Dette smalle bindingsværkshus med de små højtsiddende vinduer, syldstenene samt de fremspringende bjælkehoveder, stammede fra 1700-tallet. Det udgjorde Grøndalsgaards vestlænge, men måtte sammen med resten af gården lade livet i 1969.

Gården tilhørte indtil 1809 Krogerup Gods - og var frem til slutningen af 1870'erne bygget sammen med den oprindelige Hovgaard. Den første selvejer var Niels Jensen, og hans slægt sad på gården frem til Bent Ole Hansen solgte i 1964 til et byggekonsortium under ledelse af Flemming Schjødt-Eriksen. Han lod gårdens jorder udstykke i parceller, som det dog viste sig, at de nye ejere ikke måtte bebygge. Dette gav anledning til en mangeårig kamp for de nye ejere, der dog aldrig fik lov til at bygge på deres grunde. I starten af 1990'erne opkøbtes de mange grunde - og i stedet blev opført bebyggelsen Hovgaardsparken - samt senere bebyggelsen kaldet hhv. Kelleris Høj og Kelleris Vang.

I 1969 blev de gamle gårdbygninger, hvor af enkelte stammede fra 1700-tallet, nedrevet og i stedet lod arkitekt Per Christiansen opføre de såkaldte "radiatorhuse" - herefter kaldet Grøndalsvænget.

Litteratur

Kjeld Damgaard: Solgte 219 villagrunde, som ikke måtte bebygges... (Egebækken nr 29, december 2000)

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du brugen af cookies. Luk siden for at stoppe brugen af cookies.